lauantai 28. tammikuuta 2017

MITEN OLLA EKOLOGISEMPI?


Ekologisuus kuulostaa helposti todella kalliilta ja hankalalta, ja sitä se välillä onkin. Mutta mun sisäinen hippi haluaa kuitenkin pitää tästä maapallosta huolta. Näillä seuraavilla seikoilla yritän pysyä mahdollisimman ekologisena. Eli tässä muutama esimerkki: 

IMG_7983

1. Osta ja syö luomua. Tämä on ehkä ensimmäinen asia joka käy mielessä. Voi myös kasvattaa omia ruokia, vaikka olisikin vain yrttejä keittiössä :D Köyhänä opiskelijana tämä vähän syö lompakkoa, mutta... yritän parhaani mukaan maksamaan periaatteistani :D 

2. Käytä sähköä harkiten. Muista sammuttaa valot kun lähdet huoneesta! Saa myös viettää Earth Hour:eita vaikkei ne olekaan juuri silloin. On todella mukavaa viettää kynttiläiltoja säännöllisesti, kunhan vain muistaa paloturvallisuuden ;) 

3. Kävele ja pyöräile enemmän. Auton voi jättää kotiin jos sitä ei todella tarvitse, tai ota kaveri mukaan kyytiin. Mä käyn usein asioilla koiraulkoilutuksen yhteydessä, että koirakin saa olla mukana vauhdissa, mikä on ihan kivaa. Julkinen liikenne on myös parempi vaihtoehto kuin autoilu, ja Helsingissä on ainakin ihan huippu julkinen liikenne! 

IMG_7977

4. Kierrätä. Kierrättäminen  ei maksa mitään muuta kuin vähän aikaa, ja se on todella yksinkertainen tapa vaikuttaa. Jätelaki myös velvoittaa jätteiden lajitteluun ainakin taloyhtiöissä. Kannattaa myös ostaa vaatteita kirppareilta, koska sieltä voi löytyä vaikka mitä! 

5.  Säästä vettä. Älä vietä kahta tuntia suihkussa, koska karaokea voi laulaa baarissa ;) 


Millaisia ekologisia juttuja te teette? :) 

- Roxy 

9 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Mä teen kans paljon noita samoja, ja sit lisäks pyrin mm syömään kasvispainotteisesti (mikä on onneks myös paljon lihansyöntiä halvempaa!). Suihkussakäynnin pituus oli ennen mun isoiso ongelma, mut nykyään sekin sujuu tarvittaessa jopa parissa minuutissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ja joo unohdin ihan mainita kun olen itse melkein kokonaan vegaani :D Hyvä pointti!

   Poista
 2. Näin opiskelijana ja itsenäistyneenä oon keskittynyt enemmän ekologisuuteen. Ihanaa, kun tänä päivänä ihmiset on enemmän kiinnostuneita ekologisuudesta ja ymmärtävät sen tärkeyden. Voi kumpa jenkitkin tajuaisivat ja heräisivät tähän päivään... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olet oikeassa! Ja Kiinasta puhumattakaan ':-D
   Suomessahan ollaan muutenkin (verrattuna) tosi hyviä tällaisissa jutuissa.

   Poista
 3. Tosi tärkeä aihe! Itsekin yritän elää mahdollisimman ekologisesti. Valinnat näkyvät niin ekopesuaineissa, kulutustuotteissa kuin kierrättämisessäkin. Monella osa-alueella! Hyvät vinkit jaoit, noita on vielä aika helppoakin noudattaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Mulle ekologisuus on ollut tärkeä niin kauan kuin muistan. Ajattelin just postata mun kulmakivistä joista saa rakennettua ekologisia elämäntapoja! :) Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Jes ihan mahtava postaus!♥ Myös mä pyrin elämään mahdollisimman ekologisesti ja on oikeesti niin ihanaa spotata aiheeseen liittyviä postauksia blogeistakin!! :') Tohon listaan mä lisäisin vaikkapa sen, että kaupan hedelmä-vihannes-osastolla kannattaa miettiä sitä, että tarviiko esim. banaaneja ottaa siihen pieneen muovipussiin, vai voisiko sen hintalapun laittaa suoraan siihen hedelmään. Useimmiten hedelmät kuoritaan ennen syömistä, niin ei sitä hintalapun liimaa tule syötyä :D Ja no onhan niissä hedelmissä muutenkin niitä kaikkia tarroja. :P Niin joo ja otan aina sen biohajoavan pussin HeVi- osastolla, jos niitä vain on tarjolla :> Siitä tulee kätevästi pussi biojätteeseen, eikä tarvitse niiden sanomalehtien kanssa taiteilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan pitkä kommentti :) Kun ajattelen asiaa, teen kaikkia noita asioita! Toimii hyvinä esimerkkeinä noiden päävinkkien alla!
   Mun lähimmässä kaupassa on biohajoavia pusseja ja olen ilahtunut kun ne ilmestyivät kauppaan.
   Hyviä vinkkejä listasit! :)

   Poista
 5. Tosi nättejä kuvia ja hyviä vinkkejä myöskin! Niin helppoja ja yksinkertaisia että kuka tahansa voi toteuttaa ne :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥