lauantai 11. kesäkuuta 2016

MITEN KOHOTTAA ITSETUNTOA?


Kuuntelin kauhistuneena viimeisenä psykologian luentona kun kerrottiin, että jopa 80% kaikista tytöistä yläasteella ovat tyytymättömiä itseensä ja vartaloonsa. Vetää jotenkin niin sanattomaksi... Tuntuu jotenkin siltä kuin olisi oletettu lähtökohta, että ihmisellä kuuluu olla huono itsetunto. Tai olenko väärässä? Jos joku satunnaisesti toteaa olevansa kaunis tai komea, kuulijan ensimmäisen nanosekunnin reaktio on useimmiten negatiivinen tai hämmentynyt. 

"But you're like, really pretty!"                    "Thank you!"               "So you agree..? You think you're really pretty?"    

Itsetuntoa voi kuitenkin boostata aika helpoilla asenteilla ja ajatuksilla! 

Asukuva 13


1. Ajattele positiivisesti itsestäsi. Kun ajattelet positiivisesti, muutut itse positiivisemmaksi. Aivot ovat uskomattomat, ja voimme pienillä ajatuksien muutoksilla saada aikaan suuria asioita. 

2. Arvosta sun ainutlaatuisuutta. Onhan se ihan mahtavaa, että juuri sinulla on esimerkiksi pisamia tai vähän erikoisempi silmienväri! 
Olet ainoa ja oikea sinä.

3. Älä ota ulkonäköpaineita. Onhan se todella helppoa sanoa, mutta yleensä se lehdenkannessa oleva tyttö ei edes näytä lehdenkannessa olevalta tytöltä... It's called Photoshop. Tunnustan välillä selailevani "täydellisiä" tyttöjä Instagramissa, mutta emme koskaan tiedä sen työn ja vaikkapa paaston määrää mitä niiden kuvien takana voi olla. 

4. Sulje pois huonot vaikutteet joista tulee paha olo. Heti.


Asukuva 12

5. Ymmärrä omaa rakennettasi, mukaanlukien sen mahdollisuuksia ja rajoituksia. Ulkonäkötrendit eivät merkitse mitään! Joku vuosi sitten thigh gap oli tosi iso juttu, ja yhtäkkiä thighbrow olikin se itse täydellisyys. Näiden välinen erohan on ihan uskomaton! Niin olivatko ne muutama kuukausi ennen sitä "täydelliset" tytöt sitten yhtäkkiä liian laihoja? 


6. Älä huoli, että omistatko viimeisimpiä trendivaatteita. Et tarvitse niitä ollaaksesi "hyväksytty", koska se oma aito tyyli on kuitenkin aina se paras itselle! 


7. Älä välitä mitä muut sinusta ajattelee. Tämä on ehkä itsestäänselvyys, mutta yllättävän vaikea asia "toteuttaa". Vaikka kaikki väittää välittävän pelkästään omasta mielipiteestä, olemme ajattelematta rakentaneet itsellemme yhteiskunnan missä jatkuvasti odotamme muiden hyväksyntää, ihan alitajuntaisesti. 


Asukuva 16
Kiitos kuvista Janica


Olette kaikki ihania ihmisiä omalla tavallanne ♥ , ja niin paljolla muulla on merkitystä kuin ihmisen ulkonäöllä. Mielestäni ihmisen tekee paljon kauniimmaksi vaikka se, miten se toisia ihmisiä kohtelee, kuin mikä tahansa kaupasta ostettava meikki.  

Mitä ajatuksia tämä teissä herätti? :) 

- Roxy 


14 kommenttia:

 1. Tästä postauksesta tuli tosi hyvä mieli ♥! Itselläni on välillä myös kausia, jolloin en ole tyytyväinen mihinkään itsessäni, mutta yleisesti olen kyllä ihan onnellinen tällaisena kuin olen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :) Musta tuntuu, että kaikilla on sellaisia kausia.. :D

   Poista
 2. This was really good :) totally agree. Vähän saa olla egoistinen ja miettiä mitä ITE haluaa, eikä se että miettii mitää muut a)haluu tai b)ajattelee tai c) feelaa :D if u kno what I mean. puspus

  VastaaPoista
 3. Ihana ja tärkeä postaus! ♥ Pitäisi itsekkin muistaa nuo kyseiset kohdat useamminkin. :) Ps. Oot kyllä niin kaunis! ♥

  VastaaPoista
 4. Couldn't agree more! Aivan ihana postaus, tuli superhyvä fiilis :) Kiitos Roxy ♥

  VastaaPoista
 5. Omg mitä kuvia susta söpöläinen! <3 Niin upeat värit kuvissa! Ja todella tärkeä postausaihe!

  VastaaPoista
 6. Olen niin samaa mieltä! Tosi hyvä ja rohkaiseva postaus. <3 :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana postaus <3 Nää pitäis kyllä kaikkien muistaa :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! ♥