maanantai 23. maaliskuuta 2015

FAQ - VAIHTARIASIAA


Vaikkei nyt olisikaan lähtevä, palaava tai entinen vaihtari, on matkustamisessa ja toisessa maassa asumisessa paljon yllättäviä juttuja, joita ei voi ymmärtää muualla tavalla kuin kokemalla tai kuuntelemalla ;)

Vaihto on kliseenomaisesti sanottuna elämä vuodessa eikä vuosi elämässä. Vaihtoon kannattaa lähteä, koska lyhyt matka on pelkästään pintaraapaisu kulttuurista kohdemaassa. Perheessä saat kokea sitä realistista arkea, ja suhteiden kautta tavata niitä parhaita, mutta myös pahimpia ihmisiä mitä maapallolta löytyy.

Opit kohdemaan kieltä tavalla, millä oppikirjat eivät koskaan pysty opettamaan :D Saat arvokkaita kansainvälisiä suhteita, mikä on todella suuri lahja! Vaihdon aikana asutaan siis yleensä yhdessä perheessä, ja jos kaikki menee hyvin, vaihtari tuntuu kuuluvansa kahteen paikkaan samaan aikaan. Sellaista fiilistä ei oikein voi saada toisella tavalla.

Suurin osa vaihtoa on kuitenkin se henkinen kehitys, mikä on se näkymätön mutta konkreettinen asia, joka kulkee mukana koko loppuelämän.  Vaihtarin kaikki arvot ja näkemykset muuttuvat; näkemykset maailmasta, ihmisistä, kotimaasta, itsestään, menneisyydestä ja tulevaisuudesta.

Olen tosi kiitollinen ja ylpeä että lähdin Uuteen-Seelantiin ♥

- Roxy 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! ♥